Pressmeddelanden


Italienska Uvet förvärvar Flygpoolen!

Affären är ett led i Uvets strategi att expandera på den växande marknaden för försäljning av resor på nätet. Verksamheten i Flygpoolen i Stockholm AB (?Flygpoolen?) fortsätter som tidigare och samtliga anställda och före detta delägare arbetar kvar i bolaget.

Uvet är sedan starten år 1950 den ledande resebyrågruppen i Italien, under 2012 omsatte hela koncernen 2.2 miljarder euro och har ca 700 anställda.

Flygpoolen är en av Sveriges större resebyråer med fokus på försäljning av flygbiljetter på nätet, grupp & konferens samt grossistverksamhet till resebyråledet. Bolaget omsatte föregående år ca 750 MSEK med ett resultat på 11 MSEK.

- Vi har byggt upp en verksamhet som vi är stolta över. Som en del av Uvet kan vi fortsätta att utvecklas, det känns både spännande och stimulerande, säger Patric Wagenknecht, som fortsätter som vd i Flygpoolen.

Luca Patané, styrelseordförande på Uvet, glädjer sig åt förvärvet och ser fram emot de möjligheter som finns.
- Uvet kan tillföra Flygpoolen kompetens, unika produkter och effektiviseringar. Vi ser dessutom flera positiva synergieffekter när vi tillsammans vidareutvecklar verksamheten internationellt, säger Luca.

Under förvärvsprocessen har Avantus Corporate Finance och advokatbyrån Bird & Bird agerat rådgivare.

För mer information kontakta:

Patric Wagenknecht
Tel: 070-8695130
Mail: patric@flygpoolen.se

Om Uvet
Uvet är Italiens största resebyrå som startades i Milano år 1950 av Francesco Patané. I mitten av 80-talet tog sonen Luca Patané över, idag verksam som styrelseordförande och ägare till hela Uvetgruppen. Under 2012 omsatte koncernen 2.2 miljarder euro och har 700 anställda med inriktning på affärsresor, turoperatörsverksamhet samt diverse tilläggstjänster såsom Fleet Management och kostnadsrapporting. Uvets affärsresebyråverksamhet i Italien bedrivs i samarbete med American Express och man har även verksamheter i Frankrike, Schweiz och Rumänien.

www.uvet.com


Om Flygpoolen
Flygpoolen är en privatägd resebyrå med en omsättning under 2012 på ca 750 MSEK. Flygpoolen förmedlar flygresor på internet genom sajterna Flygpoolen.se, Travelstore.se och Doodle.se. Företaget har även en grupp-& konferensavdelning samt försäljning mot resebyråledet i Sverige.

www.flygpoolen.se

www.doodle.se
www.travelstore.se

Om Avantus
Avantus erbjuder corporate finance-rådgivning med fokus på medelstora transaktioner, vanligtvis i kombination med strategisk rådgivning.

www.avantus.se


Om Bird & Bird
Bird & Bird erbjuder affärsjuridisk rådgivning inom flera olika branscher och genom kontor i 16 länder finns en internationell plattform för såväl nationella som internationella affärer.

www.twobirds.com

Här hittar du de billigaste flygbiljetterna!

Är du ute efter riktigt billiga flygbiljetter ska du boka din resa på internetresebyrån Doodle. Enligt prisjämförelsesajten ?Allaflygbiljetter.se? så har Doodle de billigaste resorna.

Doodle har legat nummer ett sedan slutet av mars i tuff konkurrens med 20-talet övriga internetresebyråer som finns hos oss, säger Fredrik på Allaflygbiljetter.se.

Tack vare aggressiv prissättning och en avancerad sökmotor har Doodle lyckats hitta de allra billigaste priserna på marknaden åt sina kunder.

Här är några av de populäraste destinationerna och exempel på flygpriser (t/r ink skatter) som sålts under året.

Stockholm - Bangkok|4 722 kr
Malmö - Stockholm |641 kr
Stockholm - Sarajevo|1 533 kr
Göteborg - New York ? Newark|3 555 kr
Göteborg - Istanbul|1 470 kr
Stockholm - Pristina|3 160 kr
Stockholm - Zagreb|679 kr
Stockholm - Barcelona|1 081 kr
Stockholm - Los Angeles|5 343 kr
Stockholm - Amsterdam|869 kr
Stockholm - Damaskus|2 802 kr
Göteborg - Skopje|2 502 kr
Stockholm - Palma de Mallorca|983 kr
Stockholm - Split|1 759 kr


AllaFlygbiljetter.se är en jämförelsetjänst som hjälper flygresenärer att hitta billiga flygresor. Med en sökning jämförs pris på flygbiljetter från Sveriges ledande resebyråer och över 600 flygbolag. www.allaflygbiljetter.se

Doodle är en internetresebyrå som erbjuder flygbiljetter, hotell och hyrbilar till väldigt låga priser. Du kan boka online, i butiken i Stockholm city, via telefon eller e-post. Doodle har resor över hela världen med både reguljärflyg och lågprisflyg. Bolaget ägs av Flygpoolen AB som grundades 1998. De innehar IATA och har ställt resegaranti hos Kammarkollegiet. www.doodle.se
Flygpoolen och Doodle går samman!

Resegrossisten Flygpoolen fortsätter att expandera genom att satsa ännu mer på onlineresor.

Målsättningen med samgåendet med onlineresebyrån Doodle är att Flygpoolen ska öka sin onlineförsäljning. Idag ligger Flygpoolens fokus på att sälja resor till specialinriktade mindre resebyråer.

Flygpoolen äger sedan tidigare onlineresebyråerna Travelstore och Flygpoolen.se. Med köpet av Doodle vill man öka onlineförsäljningen genom att utveckla befintliga varumärken både tekniskt och marknadsmässigt. Tillsammans med våra befintliga onlinevarumärken Travelstore och Flygpoolen.se blir Doodle ett bra kompliment till verksamheten, säger Försäljningschefen Pia Åkerlund. Det finns även planer på att expandera utomlands.

Flygpoolen, som blev utsedd till Årets Gasellföretag 2007 för Stockholms län, har under de tre senaste åren ökat sin omsättning med 2531 %. Omsättningen under 2006 blev 373 Mkr och väntas landa på 460 Mkr för 2007.

Doodles tidigare VD, Internetentreprenören Jonas Svensson, är mycket nöjd över affären: - Flygpoolen blir en starkare ägare med stor erfarenhet av resebranschen, säger Jonas Svensson.

För mer information:
Marknadschef
Isabell Svensson
isabell@doodle.se
Mobil: 070 601 86 20

Om Flygpoolen Flygpoolen AB grundades 1998 och kontoret ligger i Stockholm med 19 anställda. Företaget säljer resor till specialinriktade mindre resebyråer och även till privatpersoner och företag. Flygpoolen är ett privatägt företag. I företagets portfölj finns varumärkena: Flygpoolen, Travelstore och Doodle. Flygpoolen säljer resor online, via telefon och i sin butik på Kungsgatan 48 i Stockholm.

Om Doodle Doodle grundades 2005 och säljer flygresor, hotell och hyrbilar via nätet. Doodle omsatte ca 60 miljoner kronor 2007 och är under kraftig tillväxt. Flertalet av personalen från Doodle följer med till Flygpoolen.
Hitta billigaste resan!
070726


Undrar du vart du ska leta för att hitta billiga resor? Idag finns det så många olika resebyråer och flygbolag att det är svårt att veta vart man finner de billigaste resorna. Här är ett tips.

Enligt två olika källor, prisjämförelsesajter för flygresor blev internetresebyrån Doodle utsedd till den tredje billigaste resebyrån av dem båda.

På allaflygbiljetter.se ser topplistan ut enligt följande:

Billigaste resebyrå:
1. Travelstart
2. Supersavertravel
3. Doodle
4. Lastminute
5. Travelpartner
6. MrJet
7. Big Travel
8. Seat24
9. Resfeber
10. Flygvaruhuset


På flygresor.se ser topplistan ut enligt följande:

Billigaste resebyrå:
1. Travelstart
2. Flygcentrum
3. Doodle
4. Seat24
5. MrJet
6. Travellink
7. Travelpartner


Flygresor.se gjorde denna undersökning för maj månad och baserar statistiken på de 40 000 sökningar som gjordes på deras site. Vid varje sökning sparar de information över viken resebyrå som har lägsta pris och i slutet av månaden rensar de från eventuella fel och dubletter och sammanställer sedan informationen.

På allaflygbiljetter.se baseras resultatet på antalet förstaplatser i alla sökningar som skett de senaste sju dagarna. Doodle har legat trea på listan sedan den togs fram i början av juli.

Ska du finna en billig resa så ska du leta på www.doodle.se bland 600 olika flygbolag och ett antal lågprisflyg.

För mer information:
Jonas Svensson
Mobil: 0709-558187
jonas.svensson@doodle.se

Om Doodle
Doodle är en privatägd Internetresebyrå som grundades år 2005. Företaget har sitt säte i Stockholm och finns idag i Sverige och Norge. Doodles produkter består av flygresor, hotell och hyrbilar över hela världen. Doodle jämför över 600 olika flygbolag och även ett antal lågprisflyg. www.doodle.se